top of page

Miről ad képet a mezőgazdasági monitoring?

Hozamnövelés

Vizuális vizsgálatok -
Pontos és sokoldalú információ

Ezek a vizsgálatok is már jelentős információval tudnak szolgálni, legyen szó tőszámlálásról, vadkárról, növényfedettségről, esetleg belvizes területek feltérképezéséről. A nagy felbontású képekből összeállított térképen akár levélszintig is lehet nagyítani, néhány centiméter/pixeles méret érhető el. Az elkészült vizuális térkép alapján domborzat-térkép, de vetési terv is készíthető.

növény tápanyag hiány

Multispektrális vizsgálatok - 
Adatgyűjtés a szabad szemmel nem látható tartományból

Ezekkel a vizsgálatokkal lehet a legtöbbet megtudni a növényeinkről, mivel a szabad szemmel nem látható fényspektrumokon dolgozik, ezáltal akár levélszinten ki tudjuk mutatni a kezdődő, vagy meglévő tápanyaghiányt vagy betegséget, vagy az esetleges stressz-gócpontokat. Így könnyen és gyorsan tudunk megfelelő beavatkozásokkal megoldást nyújtani az adott problémára.

Idősoros összehasonlítás

Idősorosan összehasonlítható eredmények

Fontos, hogy a vizsgálatokat idősorosan össze tudjuk hasonlítani. Ehhez minden szükséges eszközzel és szoftverrel rendelkezésre állok, így a gazdálkodó számára láthatóvá válik, a tábla eddigi agrotechnikája, növényvédelme mennyire hatékony, vagy milyen változtatások szükségesek a lehető legnagyobb hozam és legmagasabb minőség eléréséhez.

növénybetegség kimutatása, jelei

Veszteségcsökkentés, kiadások csökkentése, változatlan, vagy növekvő hozam? Lehetséges!

A különböző monitoring vizsgálatok megfelelő időben és helyen történő alkalmazásával jelentősen csökkenthető a felesleges műtrágya és növényvédőszer használat. A multispektrális felvételekből kijuttatási térképek készíthetők, így csak ott történik majd kezelés, ahol arra valóban szükség van. Idősoros drónfelvételezéssel végig követhető az alkalmazott agrotechnika és növényvédelem sikeressége, így az adott kultúra számára leginkább megfelelőt választhatjuk. Ezáltal még egy kisebb hozamnövekedés is elérhető lesz.

öntözés, trágyázás hatékonyság növelés

Az eredmények kompatibilisek a precíziós gazdálkodás gépeivel

Az eredményeket egyszerűen tudjuk importálni a precíziós kijuttatásra képes gépek rendszereibe, ezáltal az integráció is könnyen tud működni. A drón monitoring vizsgálatok tehát kiválóan beépíthetők a 21.század modern precíziós mezőgazdaságába.

bottom of page