top of page
  • Szerző képeKrajcsovics Zsuzsanna

AgrAir hírek - Zöld út a legális drónos permetezés felé

Múlt héten megtörtént az első, ám annál nagyobb lépés afelé, hogy hazánkban legálisan lehessen drónos növényvédelmi tevékenységet végezni: megkapta az engedélyét pilóta nélküli légi járműre az első rovarölő szer, a Mospilan 20 SG. Így végre mi is belevághatunk hivatalosan a drónos növényvédelmi szolgáltatásba.

Jól indult az augusztus, azonban továbbra is nagyon várjuk, hogy a deszikkáló szerek közül is valamelyik engedélyt kapjon - benne vagyunk a szezonban, munka pedig bőven lenne. A deszikkálás kifejezetten egy olyan munkafolyamat, ahol a drónok kiválóan alkalmazhatók: kis lémennyiséggel, nagy hatékonysággal, és viszonylag gyorsan dolgoznak, a taposási kár pedig nulla. Reméljük, a szabályozás ezt is mihamarabb lehetővé teszi.Megbízatásunk azért így is van már szerencsére, sőt, több nagyobb kutatási projektben is részt fogunk venni, ha minden igaz - de erről a későbbiekben bővebben beszámolunk. Különböző növényvédő szerek drónra történő engedélyeztetésébe is szeretnénk bekapcsolódni, mely ha minden jól alakul, szőlőben fog megvalósulni - a részletekkel hamarosan ennek kapcsán is jelentkezünk. Továbbá megint jártunk kinn egy gazdaságban bemutatózni - erről képet is csatoltunk.

Úgyhogy csupa jó hírek, melyet még azzal tetézünk, hogy a tegnapi napon beszereztünk egy új permetező drónt is a flottánkba: egy DJI Agras T10 gazdagítja most már a csapatot. Ennek köszönhetően újra van permetező drón bérlési lehetőség nálunk, ezzel kapcsolatban is érdeklődjetek bátran!


Az AgrAir csapata

06202356734

Comments


bottom of page