top of page
  • Szerző képeKrajcsovics Zsuzsanna

DRÓNOS KIJUTTATÁS - A kezdet

Nagyon izgalmas időszak vette kezdetét április végével. Az AgrAir csapatából Ádám elvégezte a "Permetező drónpilóta" elméleti és gyakorlati képzést, ahol minőségi tudást és gyakorlatot szerzett. Reméljük, hogy hamarosan a jogszabályi keretrendszer is engedi majd, hogy szolgáltatási palettánk drónos permetezéssel bővüljön - addig is, a bemutatókon találkozhattok velünk!

A képzésen kollégánk megismerkedett a kijuttatási technológia újdonságaival a dróntechnológiát ismerő és évek óta használó szakemberektől. Hasznos alaptudást szerzett növényvédelmi ismeretekről a növényorvosoktól. Emellett a gyakorlati részt, azaz a tábla tervezését és lefújását egy profi permeteződrónokat is használó gazdától sajátíthatta el.

Bár az akkreditált képzés még várat magára, azután majd csapatunk profi permetezéseket tud vállalni, ha a növényvédőszerek megkapják az engedélyüket, amivel a gazdáknak megszűnik a taposási kár által elszenvedett (hektáronként akár 10-20%) veszteség. Pontos vegyszer-kijuttatás, jóval kevesebb víz-és permetlé-felhasználás mellett. Ha ezt a felméréssel kombináljuk, még pontosabb és lokálisabb növényvédelmet és kármegelőzést tudunk végrehajtani.A végére lássunk egy videót, hogyan is működik ez élőben:留言


bottom of page