top of page
  • Szerző képeKrajcsovics Zsuzsanna

MEZŐGAZDASÁGI DRÓN - Új kihívások

Bár már sajnos régen jelentkeztünk a szántóföld mellől , de csapatunk a háttérben - pontosabban irodában - szorgosan tevékenykedik. Főpilótánk lassan az összes képzést teljesíti, mely ahhoz szükséges, hogy hivatalosan is drónos növényvédelmi szolgáltatást nyújthassunk majd, ha a szabályozás is engedi. Októberben sikeresen vizsgázott a Magyar Növényorvosi Kamara Zöld könyv képzésén, majd tegnap a Dronehub Academy NÉBIH által akkreditált Növényvédelmi drónpilóta képzését is sikeresen teljesítette.

A jövő évre nézve szeretnénk bővíteni mezőgazdasági szolgáltatási palettánkat, melyről elöljáróban néhány dolgot meg is említenék. Gyümölcsözően alakuló osztrák kapcsolatunk úgy néz ki, újabb szintet lép: az eljárás még folyamatban, de reméljük, hamarosan jó hírekkel jelentkezhetünk ezzel kapcsolatban. A drónokat sem tettük még el télire, már a jövő évre készülünk velük. Az őszi kultúrákban még több felmérést szeretnénk majd csinálni a havazások előtt, multispektrálisat és vizuálisat is. Az idei évben nem túl sok lehetőségünk volt, és szeretnénk minél inkább belevetni magunkat, hogy szakmailag teljesen felkészülten várjuk a tavaszt.

A drónok mellett újabb lehetőségeket is számba vettünk, mivel tudnánk leginkább a precíziós gazdálkodásban szolgáltatóként részt venni, és ami szakmailag is nagyszerű továbblépési lehetőség. Erről is a későbbiekben fogok további infókkal szolgálni. Annyit viszont elárulhatok, hogy IndusAir projektünk első prospektusa hamarosan elkészül, nagyon izgatottan várjuk már. Jövő év elejére pedig AgrAir projektünknek is készülünk egy hasonló kiadvánnyal, hamarosan ennek előkészületeit is megkezdjük.

Addig is, drónos szolgáltatásokkal kapcsolatban továbbra is keressetek bátran!Az AgrAir csapata

06202356734


bottom of page