top of page
  • Szerző képeKrajcsovics Zsuzsanna

MEZŐGAZDASÁGI DRÓN - külföldi lehetőségek

Az utóbbi hetek igazán mozgalmasan teltek csapatunk számára, melynek köszönhetően több gyümölcsöző együttműködés is folyamatban van. Az elmúlt két hét során három bemutatón is voltunk, erről készítettem egy rövid szöveges és képes beszámolót.


drónos permetezés DJI Agras T20 T10 és T30

Elfogadva a DroneCakes csapatának meghívását, szeptember 9-én Szerbiába utaztunk egy kisebb mezőgazdasági kiállításra, melyen a permetező drónok használatának előnyeit népszerűsíthettük Topolyán. A jövő év folyamán - reményeink szerint - itt is lesz lehetőségünk jó pár hektárt lepermetezni. Nem sokáig pihentünk otthon, hiszen szeptember 13-án a KWS Innovation Farm bemutatóján, a Calmit Agrar jóvoltából, permetezési bemutatót tartottunk. Szója permetezése és kukorica próbapermetezése történt 2-es fúvókával, az eredmény meggyőző volt, és az új fúvóka is sikeresen vizsgázott. A bemutatón nagyon sok érdeklődővel találkoztunk, és reméljük, jövőre többen már ügyfeleink lesznek. Innen Bozzaiból hamar tovább is álltunk, még aznap délután továbbutaztunk Inzell-be, Felső-Ausztriába, ahol szeptember 14-én szintén egy mezőgazdasági napon tarthattunk bemutatót, az osztrák Bodenversummal karöltve.


Peremeteződrónok a növényvédelemben

Úgy néz ki, ez is komoly együttműködés lesz, és már több érdeklődő is volt, aki igénybe venné permetező drónos szolgáltatásunkat. Egy különleges por alapú anyagot szórtunk ki vízben feloldva, ami egy fényvisszaverő réteget képez, ami a kártevő rovarokra is taszító hatással van. Ezzel párhuzamosan egy multispektrális vizsgálatot is végeztünk, amivel arra voltunk kíváncsiak, hogy egy NDVI térképet mennyire befolyásol egy ilyen kezelés.


Elég mozgalmas volt szeptember első fele, elkészült az oldal angol változata, amellyel a külföldi terjeszkedéseinket segítjük elő, sőt, még további meghívásokat is kaptunk, de erről a későbbiek folyamán számolnék be.

Addig is, keressetek bátran mezőgazdasági drónos szolgáltatásokkal kapcsolatban!

bérpermetezés Magyarországon

Az AgrAir csapata

+36 20 235 6734

bottom of page