top of page
  • Szerző képeKrajcsovics Zsuzsanna

Rizs vetés permetező drónnal

Bár régen jelentkeztünk új hírekkel, szerencsére ez annak tudható be, hogy elég mozgalmas időszak közepén járunk. Számos megbízatásunk volt mind ipari, mind mezőgazdasági területen, melyből most a legizgalmasabbról készült beszámolóval jelentkezem.

A múlt héten egy együttműködésnek köszönhetően rizsföldön jártunk, melyben nem csak az volt különleges, hogy rizsben még nem dolgoztunk, de az is, hogy rögtön drónos vetéssel kezdtük. A kísérletben Cserna Márton martfűi gazda jóvoltából vehettünk részt. Egyelőre kísérleti szinten megy a program, ha az így veteményezett indián rizs tábla jól sikerül, még több területen végezhetjük majd drónnal a vetési munkálatokat. Mivel rizs esetében nem fontos a soros vetés, és nem is feltétlenül kell talajba vetni, így drónnal szórva is tökéletes. A tábla folyamatosan monitorozva lesz multispektrális drónokkal, illetve a későbbiekben teljes mértékben drónnal oldanánk meg a kezelését is.

A drónos vetés a mi esetünkben röpítőtárcsás szóróberendezéssel történt, mely a DJI permetező drónra szerelhető, kapacitása 40 liter, 7 méteres szórásszélességgel dolgozik maximálisan. A rendszer szuperül működött, így kíváncsian várjuk az eredményeket, melyekkel hamarosan jelentkezünk.


Kérdés esetén keressetek bizalommal!


Az AgrAir csapata

06202356734


Cserna Márton

06205764111Comments


bottom of page