top of page
  • Szerző képeKrajcsovics Zsuzsanna

Technológiaváltás - hogy továbbra is érdemes legyen gazdálkodni!

Most, hogy kicsit jobban ráérünk mi is, a szezon vége felé nekiálltunk számolni. A téma: miért érheti meg jobban Nektek gazdálkodóknak az, ha a drónos növényvédelmet választjátok a szántóföldi permetező helyett - avagy mellett, hiszen kiváló kiegészítői egymásnak. Nyilván mindent drónnal sem lehet megoldani - viszont amit igen, ott érdemes a permetező drónokat előnyben részesíteni. Hogy miért? Számoljunk!

A táblázatból leszűrhető, hogy elég komoly forintokról van szó, ami a jelenlegi alacsony terményárak, a növényvédőszerek és egyéb növénykondícionálók drágulása mellett nem elhanyagolható megtakarítást jelent. Nem mellesleg, ahol nem muszáj nagy lémennyiséggel menni, ott sokkal inkább megéri drónnal permetezni, hiszen ezzel is sok pénzt és vizet takaríthatunk meg. A permetezést kombinálhatjuk multispektrális felméréssel: differenciált kijuttatáshoz zónatérképek készíthetők, így adott esetben csak ott kezelünk, ahol tényleg szükséges, nem kevés növényvédőszert megtakarítva. Ezen felül célzottan és specifikusan a növény igényeire szabott kezelést kaphat, amelynek sikerességét a kezelés után szintén ellenőrizhetjük felmérő drónnal.

Bár nem egyszerű ma Magyarországon nyereségesen gazdálkodni, érdemes együtt gondolkodnunk, hogyan lehetünk továbbra is sikeresek az agráriumban!


Az AgrAir csapata

06202356734


Comments


bottom of page